The Dijkstra Food Truck Festival

Boenders Catering - The Dijkstra Food Truck Festival - Dijkstra Plastics - Haaksbergen - Banner

Om het veertig jarig bestaan van Dijkstra Plastics te vieren heeft op vrijdag 14 april 2017 ‘The Dijkstra Food Truck Festival’ plaatsgevonden. Eén van de parkeerterreinen waar Dijkstra Plastics normaal de vrachtwagens parkeert was zodanig omgebouwd dat het niet meer als parkeerterrein te herkennen was. Grote Nordic tipi’s en diverse Food Trucks stonden verspreid op het terrein waar de gasten van Dijkstra Plastics waren uitgenodigd om samen met hen het bedrijfsjubileum te vieren.

Boenders Catering bij The Dijkstra Food Truck Festival

Film: Carolien Abbink-Kortman

 

15:05 uur

Ongeveer 15:00 uur, precies op tijd. “Latté wat?” vraag ik. “Latte Macchiato, meneer; een luxe koffiesoort met in de basis warme melk en een shot espresso.
Overigens heb ik nooit een koffiezetapparaat zien staan in een “deux chevaux”, heel bijzonder!
Ze loopt weg om de andere gasten welkom te heten en na één slok van deze “Latté” verplaatst m’n interesse volledig naar de overheerlijke koffie in m’n hand. Vast een Italiaan die dit weer heeft bedacht.
De grote letters met “RD 40 Jaar” vallen goed op!

15:17 uur

Laat ik eens bij de bar kijken, want als ik nog meer van die Latté ’s achterover sla dan sta ik straks stijf van de cafeïne. Niet leuk voor mij, maar ook niet voor mijn omgeving.
Eens even zien. Frisdrank; mineraalwater, een Grolsch. Verse vruchtensappen, lekker gezond maar niet voor mij – althans niet vandaag. De jongen achter de bar adviseert me een Grolsch Weizen. ’T Wordt een “Weizen”. Geen spijt.
Note to self: straks even zo’n radlertje met citroensmaak, anders sta je over een uur al op tafel jongen.

15:59 uur

Oké, ik ben me ervan bewust dat ik niet de hele middag aan de bar “weizen” moet gaan drinken. Even zorgen dat ik een beetje scherp blijf aangezien het officiële gedeelte nog moet beginnen.
Hoop niet dat de speeches te lang duren; We hebben zin in feest!

17:15 uur

Beefburgers? Kipsaté? Verse friet? Gerookte zalm? Dat meen je niet, hoe laat? Vanaf half 6? Het is maar goed dat ik het nu weet want ik kan moeilijk van de overheerlijke hapjes afblijven.
Dat is zo gek ook niet; alles ziet er zó goed uit, de tafels zijn prachtig, de keuze is gigantisch ik voel me als een kind in de snoepwinkel bij ‘The Dijkstra Food Truck Festival’.
Anyway, even schakelen hoor. Ik moet straks aan de beefburgers, terwijl ik de diverse antipasti nog proef. De gerookte Zalm oet Twente dat klonk zo lekker dat ik me even heb laten gaan.
Af en toe heb ik de zalm afgewisseld met, een handje luxe geroosterde noten, grove kaasstengels én rauwe groenten met een hippe naam. Even zien, hoe noemden ze dat nu ook al weer?
Crudité! Dat was het. Dipje van yogurt erbij, en het zag er nog leuk uit ook – gepresenteerd in gerecyclede glazen potten en paperbags met stempels van het Jubileum Logo.

17:58 uur

Ik kom maar niet toe aan m’n verse friet. Er is ook zoveel keuze!
Überhaupt laat het “eten”op zich wachten omdat ik continu wordt afgeleid door allerlei interessante, fascineerde dingen.
De “tipitenten”, “Toffe inrichting”, “foodcorners,
Bijzonder gaaf opgezet, echt bijzonder!
O ja, ik was onderweg naar m’n beefburger van de OFYR.

18:10 uur

Ben je eindelijk onderweg naar het burgercorner. Kom ik een stoere vent tegen met een lederen schort. Hij ziet eruit als een smid. Zul je altijd zien: de smid is een chef! En chefs smeden geen ijzer, neen, die bereiden eten. Pulled pork en Smoked Salmon vanaf een enorme barbecue, een Oklahoma smoker heb ik mij laten vertellen.
Wauw. Onmeunig lekker!
Eerst spring ik nog even langs de bar voor een “Weizen”!

18:28 uur

Het was even doorzetten, maar ik heb het gehaald: hamburger, hier ben ik.
Ik begin de uitnodiging om deze dag als gast te mogen beleven bij ‘The Dijkstra Food Truck Festival’ met de minuut meer te waarderen. Van mij mag dit wel elk jaar.
Ohja, eten..
100% Black Angus Burger met pickels & cheese.
Do i need to say more?

18:40 uur

“Dat is het dessert, meneer, die serveren we tot slot.”, beantwoordt hij mijn verontwaardigde blik wanneer ik zie dat er nóg meer eten in aantocht is.
“IJS van Menotti, en ik mag 2 bollen”
“Is dat alles?” vraag ik sarcastisch.
Hij lacht. “Dat is alles meneer, wilt u nog een Weizen?”
Snel maak ik nog een paar foto’s voor het thuisfront, want de fantastische inrichting met tafels in de Noorse sfeer, tipi tenten en de mooi gedekte tafel met bloemen wil ik niemand onthouden.
Whatsapp verzonden!