Twents Wijngaard Diner

Het Twents Wijngaard Diner werd in 2015 voor het eerst georganiseerd door het Wapen van Beckum/Boenders Catering en Wijngaard Hof van Twente. Ter ere van het 15-jarig jubileum van Wijngaard Hof van Twente en het 120-jarig jubileum van het Wapen van Beckum leek het ons een goed moment om de handen ineen te slaan en een prachtig vijfgangendiner met bijpassende wijnen te serveren in de wijngaard op een verscholen plekje aan de Hagmolenbeek tussen Beckum en Bentelo.

Twents Wijngaard Diner - Wijngaard Hof van Twente - Bentelo - Boenders Catering - Tent Twents Wijngaard Diner - Wijngaard Hof van Twente - Bentelo - Boenders Catering - Tafel Twents Wijngaard Diner - Wijngaard Hof van Twente - Bentelo - Boenders Catering - Uitzicht Twents Wijngaard Diner - Wijngaard Hof van Twente - Bentelo - Boenders Catering - Tafel 2

Wijngaard Hof van Twente

Roelof en Ilse Visscher zijn in 2000 gestart met Wijngaard Hof van Twente. De wijngaard behoort met 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Voor de productie van de rode-, witte- en roséwijnen worden druiven verbouwd die goed gedijen in het noordelijke klimaat. Op het erf van de familie Visscher worden de druiven verwerkt tot de Twentewijnen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de Wijngaard & Zorgboerderij.

Twents Wijngaard Diner

De eerste twee edities waren een succes. In de Wijngaard stonden lange wit gedekte tafels met strobalen waar de gasten plaats konden nemen. Het genieten staat voorop, van een vijfgangendiner bestaande uit diverse amuzes, als voorgerecht grote schalen met Twentse specialiteiten als voorgerecht en voor het hoofdgerecht een spoom, met als basis de appelcider van Twentewijn. Tijdens het diner kan er onbeperkt geniet worden van Twentse wijnen en live muziek. Op 24 en 25 juni 2017 vindt de derde editie van dit sublieme diner plaats in Wijngaard Hof van Twente.